субота, 17 квітня 2010 р.

Здоров'я - це комплексне поняття!

Саме здоров'ю - безцінному подарункові людству - була присвячена остання виховна година. Форма проведення - тренінг, який проводили психолог школи Шаблій Ольга Миколаївна та класний керівник Ходоровська Стелла Іванівна.
У класі були присутні гості - психологи і соціологи шкіл району.
В останній момент тренери прийняли рішення, що всі гості будуть не тільки спостерігачами, а й активними учасниками тренінгу.
Як завжди тренінг почався з привітання і усних очікувань від сьогоднішньої події. А далі закипіла робота.
Першою була гра " Будівельник", учні і дорослі працювали в групах - два учасники будували, а решта заважали своїми порадами, підказками, насміхалися і т.п.







Тренери вислухали враження всіх учасників гри і прокоментували це так: досягнення будь-якої мети завжди супроводжується перешкодами і потрібно знайти в собі мужність, щоб подолати їх.
Для багатьох дорослих слово "здоров'я" асоціюється з поняттям "людина, яка не хворіє". Присутні дорослі були приємно вражені тим, що учні під цим словом розуміли і психологічне, і соціальне, і духовне, і моральне здоров'я.
Далі - робота в парах - відповіді на питання "Що ми розуміємо під тим чи іншим видом здоров'я?". Свої думки висловлювали всі присутні.
Останнім завданням тренінгу було створення групами свого бачення майбутнього здорової людини. Шість груп представили різні на вигляд презентації, але і учні і "старшокласники" ( як дорослі просили їх називати) бачать світле майбутнє здорової людини.





На думку всіх присутніх, очікування справдилися.
Фінал тренінгу був також незвичайний - пісня про добро у виконанні всіх присутніх під керівництвом наймузичнішого учителя школи Шовкун Руслани Миколаївни.



Сподіваємось, що зерна добра зійдут щедрим урожаєм в житті учнів!
Шановні дорослі, нам є ким пишатися!

Немає коментарів:

Дописати коментар